Personal Volume(PV) & Group Volume (GV)

Personal Volume(PV)

Setelah anda menjadi ahli atau sebelum menjadi ahli, saya ingin menerangkan serba sedikit akan perihal Personal Volume (PV) dan juga Group Volume(GV). Untuk pengetahuan anda, personal volume ini merujuk kepada “point” yang diberikan untuk setiap kotak yang anda beli dari syarikat MonaVie. Berikut merupakan Personal Volume yang akan diperoleh secara am:-

MonaVie Original

MonaVie Original

MonaVie Original

1 kotak = 100pv
2 kotak = 200pv
3 kotak = 300pv

Preferred Customer Order
1 kotak = 50pv
2 kotak = 100pv
3 kotak = 150pv

MonaVie Pulse

MonaVie Pulse

MonaVie Pulse

1 kotak = 100pv
2 kotak = 200pv
3 kotak = 300pv

Preferred Customer Order
1 kotak = 50pv
2 kotak = 100pv
3 kotak = 150pv

Untuk makluman anda, bagi mencapai sesetengah tahap. Anda perlu mempunyai bilangan PV yang cukup bagi melayakkan diri anda untuk mendapatkan sesetengah komisen dari MonaVie. Perkara ini saya akan bincangkan apabila kita memasuki perihal Pangkat di dalam MonaVie.

Group Volume(GV)
Group volume ini bererti gabungan volume ahli yang berada di salah satu kaki kiri atau kanan anda. Seperti yang anda ketahui, sistem MonaVie hanya membenarkan dua orang di bawah kita untuk ditaja dan selebihnya kita kena letak di bawah ahli kita. Jadi setiap di antara mereka di bawah kita membeli produk MonaVie ini, maka mereka juga akan mendapat PV. PV tersebut akan terkumpul dan bilangannya akan dikira jumlahnya. Saya akan terangkan melalui gambar rajah di bawah:-

Group Volume

Group Volume

Melalui rajah di atas, anda bayangkan yang paling atas sekali anda. Anda membeli dua kotak dan anda dapat 200pv. Anda faham? Maknanya setiap kotak yang anda beli itu adalah 100pv dan perkara ini berlaku pada downline-downline anda apabila mereka membeli produk MonaVie. Personal Volume mereka akan terkumpul dari paling bawah hinggalah ke bawah kaki anda. Dan sekarang sila baca perkara di bawah:-

Bahagian kanan:-

4 individu iaitu:-

  • individu pertama = 200pv
  • individu kedua(bawah pertama) = 100pv
  • individu ketiga(bawah kedua kanan)= 100pv
  • individu keempat(bawah kedua kiri)= 200pv

Jumlah Group Volume=600pv

Bahagian Kiri:-

  • individu pertama= 100pv
  • individu kedua(bawah pertama)= 200pv

Jumlah Group Volume=300pv

Kesimpulannya group volume ini adalah personal volume yang terkumpul dari downline anda. Dan setiap pengumpulan personal volume ini amat penting bagi anda mendapat komisen dan mencapai dan naik pangkat. Sekarang, mari kita berbicara tentang perihal pangkat dalam MonaVie.

sila klik Pangkat

Advertisements
Posted in Compensation Plan | Leave a comment

Buah Ceri Acelora

buah ceri Acerola

buah ceri Acerola

Ceri? Ceri corner dekat taman Cherry? oh bukan, inilah dia buah ceri Acerola. Buah ceri ini juga banyak khasiatnya. Sebelum saya berbicara perihal khasiat, mari kita membaca akan sedikit sebanyak tentang buah Ceri Acerola. Percaya atau tidak buah Ceri Acerola ini mempunyai kandungan anti-oksidan yang tinggi serta kaya dengan vitamin & mineral. Didalam buah tersebut ada lebih 150 jenis unsur-unsur nutrient. selain itu, ia juga mempunyai kandunga anti-fungus yang kuat serta mempunyai keupayaan untuk merendahkan tahap kolesterol. Alamak bukan ini sahaja, buah ceri ini juga mempunyai keupayaan menentang proses penuaan sel-sel badan, membantu menghidratkan kulit & mempergiatkan fungsi kapilari. Buah ceri Acerola ini digunakan untuk:-

  1. Merawat demam
  2. Mengatasi tuberculosis
  3. Menjaga hati dan meransang sistem buah pinggang
  4. Mengatasi kencing manis
  5. Memulihkan luka
  6. Mengatasi Radang(inflamation)
  7. Fungsi jantung yang sihat
  8. Mengatasi penyakit Reumatik (Rheumatism)
  9. Bantuan berkhasiat bagi mengatasi anemia

Comel aje buah ceri ini tapi khasiat dia memang sangat mantap! Jantung pun sihat, memulihkan luka, merawat demam dan macam-macam lagi. Tapi kenapa perlu cari dekat pasar raya? MonaVie kan ada, jom dapatkanMonaVie sekarang!

Posted in Fruit's Information | Leave a comment

Buah Cranberry

cranberry

Buah Cranberry

Alamak buah beri lagi, kali ini buah Cranberry pula. Kenapa buah beri sahaja? haha, jika anda hendak tahu buah beri ini antara buah yang banyak khasiat setelah dikaji dan diselidik. Dan sekarang saya ingin membongkarkan apa khasiat pada buah Cranberry ini. Secara amnya, buah Cranberry ini kaya dengan phytonutrients &¬† pranthocyanidins (PAC’s). Berdasarkan sejarah, Cranberry digunakan untuk:-

  1. Menyokong kesihatan gusi
  2. Mengatasi gangguan pundi hempedu & hati
  3. Prostatitis (Radang pada Prostate)
  4. Antibiotik (E. Coli, H Pylori)
  5. Anoreksia (masalah takut gemuk, dan kurang makan)
  6. Menambah kesihatan saluran air kencing
  7. Mengatasi masalah penghadaman makanan
  8. Mengatasi masalah penyakit darah
  9. Mencegah kanser prostate

Wah, buah beri ini mampu mengatasi kanser prostat. Alhamdullillah, kita dah amalkannya dan insyaAllah dijauhkan dari kanser ini. Gusi pun bertambah sihatkan. Kenapa tunggu lagi? Mari kita hirup Jus MonaVie ini!

Posted in Fruit's Information | Leave a comment

Mereka mudah lena ketika hendak tidur

Mudah lena ketika hendak tidur?
Wah lain macam sahaja bunyinya ye,
tapi jangan anda rasa pelik tapi mudah untuk lena ketika tidur malam,
tidur yang paling penting untuk badan kita,
saya dapat testimoni ini dari facebook dan dua orang rakan saya mengakuinya.

Pada tanggal hari rabu bertarikh 26 MEI 2010,
saya menjemput dua orang rakan saya untuk mencuba jus MonaVie ini,
mereka ini kawan sekolah rendah saya,
saya panggil mereka Faddil dan juga Ahmad Faidzal,
mereka berdua mencuba dengan minum Jus MonaVie ini,
setelah tamat sesi pertemuan,
kami balik ke rumah dan tidur seperti biasa.

Esoknya saya bertanya pada mereka apa mereka rasa setelah minum Jus MonaVie ini,
mereka berdua menjawap di facebook saya dengan dua-dua kata tidur rasa lena dan nyenyak, salah seorang mereka kata aku seganlah apis, sampai subuh aku pun tertinggal sebab lena punya pasal. hehe, Faddil kata walau beberapa hari masih lagi merasa kesannya jus MonaVie ini. Alhamdullillah bagus lah begitu dan saya mereka percaya akan produk ini.

Untuk pengetahuan anda, telah saya terangkan dalam posting saya sebelum ini bahawa buah Acai berry mampu memberikan tidur yang berkualiti dan baik. Bagi mereka yang ada masalah sukar tidur maka amalkanlah dengan MonaVie ini. Anda pasti tidak akan menyesal mengamalkannya. Saya dan kawan-kawan saya menggemarinya, anda bila lagi?

Posted in Testimoni | Leave a comment

Pejabat MonaVie di Malaysia

Orang mesti tertanya-tanya di mana pejabat MonaVie ini? Sekarang persoalan itu akan terjawap. Untuk pengetahuan anda semua, pejabat MonaVie ini terletak di bandar Kuala Lumpur. Di bawah ini adalah maklumat pejabat MonaVie:-

MonaVie Malaysia Sdn. Bhd,
Menara UOA Bangsar,
No. 5, Jalan Bangsar Utama 1,
59000 Kuala Lumpur,
Malaysia

Kelak saya akan update gambar pejabat MonaVie ini untuk paparan anda. InsyaAllah..

Selain itu untuk pengetahuan anda juga,
pihak MonaVie ada menjalankan tutorial untuk ahli-ahli baru,
di dalam tutorial tersebut akan diajar segala perihal tentang MonaVie ini,
Bukan setakat tentang produk namun juga akan motivasi, testimoni, pelan komisen
dan juga berbagai perkara lagi,
ada dua tutorial akan dijalankan iaitu setiap minggu,
berikut merupakan tempat tutorial tersebut:-

1. Menara UOA Bangsar (Pejabat MonaVie)

Hari : Sabtu
Waktu : 3.00 petang – 6.00 petang

2. KKlub Taman Melawati

Hari : Sabtu
Waktu : 8.00malam-11.00malam

kelak juga saya akan update gambar-gambar untuk tempat tutorial ini,
insyaAllah. Jika anda berniat untuk pergi ke tutorial tersebut,
sila beritahu saya terlebih dahulu dan saya akan bersama-sama dengan anda,
saya juga akan menguruskan segala perihal pendaftaran keahlian anda dan juga
membantu anda dalam melaksanakan bisnes MonaVie ini. InsyaAllah bukan saya sahaja,
kami warga MonaVie juga akan membantu anda sentiasa insyaAllah. Di mana ada
kemahuan disitu ada jalan.

Posted in Starter | Leave a comment

Pengambilan jus dapat mengimbangi kandungan kolesterol dalam badan

Orang Malaysia kebiasaannya menyambut hari raya selama sebulan. Di mana-mana ada sahaja pasti ada jemputan menghadiri rumah terbuka.

Sebut fasal rumah terbuka hari raya, tetam pasti dijamu dengan pelbagai juadah dan minuman berkolesterol tinggi seperti lemang, pulut, lontong, sate, rendang ayam, rendang daging, mi kari, mi goring, cendol ais batu campur dan banyak lagi.

Bayangkan selama sebulan ini, kita terpaksa menghadapi semua makanan yang enak tetapi tidak sihat dari segi kesihatan ini.

Ini boleh menyebabkan mereka yang kurus naik berat badan, manakala yang sedia sudah berisi berdepan dengan masalah peningkatan tekanan darah, tinggi kolesterol dan tinggi kandungan gula dalam darah.

Menyebut mengenai kolesterol, iaitu sebatian lemak yang diperlukan untuk pelbagai fungsi seperti membentuk dan memelihara membrane, menghasilkan hormon seks, mencerna lemak dan sebagainya.

Antara 80-90 peratus dari kolesterol dihasilkan oleh hati, manakala selebihnya itu diperoleh melalui diet.

Masalah peningkatan kolesterol hanya berlaku apabila penghasilan kolesterol, terutama kolesterol LDL (Low Density Lipoprotein) berlaku secara berlebihan dan tidak dapat dikumuh oleh badan.

Faktor pemakanan memainkan peranan yang besar yang menyumbang peningkatan kolesterol.

Dengan itu, berhati-hatilah dalam memilih makanan yang kita ambil terutama dalam musim perayaan yang mana kita banyak mengunjungi jamuan hari raya dan rumah terbuka yang menyajikan hidangan yang menyelerakan seperti disebut diatas.

Untuk mengimbangi kelebihan kolesterol yang diambil sepanjang perayaan ini, anda kenalah mengambil lebih banyak jus buah-buahan dan sayuran seperti jus buah oren, belimbing dan jambu batu.

Jus sayuran yang baik untuk merendahkan kandungan kolesterol dalam darah pula ialah jus lobak merah, mentimun dan pegaga. Untuk rasa yang lebih sedap dan segar anda boleh membuat sendiri jus dirumah.

Bagi lebih berperisa, anda boleh menambahkan sedikit madu, perahan lemon dan gula batu pasti anda dan keluarga menggemarinya.

Ingat-ingatan ketika menghadiri jamuan hari raya atau rumah terbuka kerana makanan yang sedap dan enak biasanya tidak baik untuk kesihatan anda.

Makanan yang mengandungi minyak berlebihan, sajian berdaging berkacang boleh menyebabkan anda mengalami gastrik perut kerana gabungan minyak, daging dan kacang menyebabkan suasana berasid berlebihan di perut.

Mereka yang tiba-tiba terkena gastrik akibat makan tidak menentu, cubalh minum makanan atau minuman beralkali seperti jus mentimun dan lobak merah atau anda boleh mengambil spirulina untuk meneutralkan asid berlebihan dengan cepat.

Kepada penganjur rumah terbuka, eloklah sediakan menu makanan yang menyihatkan, banyakkan sajian buah-buahan dan sayuran serta salad untuk mengimbangi daging dan masakan berminyak yang lain yang turut membarisi hidangan.

Langkah terbaik merendahkan semula kolesterol dan tekanan darah anda ialah dengan menyambung puasa enam hari selepas berhari raya ini.

Petikan dari artikel Harian Metro 25 Mei 2010

Anda perasan tak pada artikel ini banyak menekankan minum Jus itu sebenarnya mampu mengimbangi kolesterol dalam badan juga dapat membantu mengurangkan gastric dalam perut. Anda sangat beruntung kerana menikmati jus MonaVie kerana ianya adalah seratus peratus buah-buahan dan masalah kolesterol, obesity, kencing manis, gastrik dan lain-lain lagi boleh diatasi kerana dari 19 jenis buah itu antaranya mempunyai keupayaan untuk mengatasi masalah penyakit iniJ, insyaAllah anda akan tersenyum setelah mendapati anda sesihat yang tidak anda sangkaJ

Posted in MonaVie Juice's Benefits | Leave a comment

MonaVie’s Compensation Plan

MonaVie’s compensation plan atau secara mudahnya plan komisen yang MonaVie tawarkan kepada ahli-ahlinya yang mengembangkan rangkaian penggunaan MonaVie ini. Di dalam MonaVie, mereka menawarkan TUJUH jenis komisen. Berikut merupakan komisen tersebut:-

  1. Direct Sales
  2. First Order Bonus
  3. Star Maker Bonus
  4. Team Bonuses
  5. Executive Check Match Bonus
  6. Leadership Bonus
  7. Multiple Business Center

Saya akan memperincikan penerangan setiap bonus ini. Klik setiap nama link tersebut bagi mendapatkan penerangan tentang komisen-komisen tersebut. Namun  begitu, ada dua perkara asas yang anda harus tahu tentang dalam sistem MonaVie ini. Perkara tersebut ialah:-

Sila arifkan diri anda dengan perkara ini. Jika tidak memahami, silalah bertanya kepada saya. Sudi saya terangkan.

Posted in Compensation Plan | Leave a comment